geheugen

is afgestudeerd aan Yale University School of Medicine, Department of Psychiatry, en een afnemer van een kind psychologie beurs van de Universiteit van Washington. Hij heeft beoefend geneeskunde meer dan 20 jaar en is momenteel een psychiater in Vero Beach, Florida

Ik ben in mijn jaren ’50 nu en mijn geheugen lijkt niet zo goed als het vroeger was. Zal de Transcendente Meditatie techniek helpen?

Dr. Clark: Veel studies hebben aangetoond dat zowel de korte termijn en lange termijn geheugen worden verbeterd met de regelmatige beoefening van de Transcendente Meditatie techniek. Regelmatige beoefening van de TM techniek maakt het mogelijk de geest om meer verse, alert en diep rustte. Met een meer rustgevende fysiologie, het is logisch dat de geest functies duidelijker en coherenter-verbetering van het geheugen, concentratie en cognitieve verwerking.

Wanneer de mentale vermoeidheid van een dag werken wordt opgelost tijdens de beoefening van de Transcendente Meditatie-programma, wordt de stress en spanning die interfereert met de concentratie ook verminderd. Verbeterde concentratie zorgt voor een beter geheugen. Door het leren van de TM-techniek op de leeftijd van 50-iets, kan je je geheugen wordt helderder en scherper en je bent in staat om te behouden wat je leest beter dan u in jaren.

Ik ben zo moe de hele tijd dat ik moeite concentreren in mijn werk te hebben. Kan TM helpen?

Dr. Clark:Wetenschappelijk onderzoek naar mensen beoefenen de Transcendente Meditatie techniek openbaart groter vermogen om zich te concentreren, minder snel afgeleid en verbeterde prestaties op het werk. Studies hebben aangetoond dat mensen kan een object van aandacht te onderscheiden van de achtergrond (betere focus op het object) en kan beslissingen nemen sneller en nauwkeuriger. Elke meditatie verfrist de geest, waardoor het duidelijker, meer gesetteld en beter in staat om informatie te verwerken. Het is beter dan een dutje of een koffiepauze.

De TM-techniek zorgt voor een diepere rust dan zelfs slapen, en onderzoeken blijkt dat Amerikanen een slaaptekort slapen lopen gemiddeld een-en-half uur minder dan ze deden 100 jaar geleden. De bevolking heeft opgelopen vermoeidheid te wijten aan gebrek aan slaap, die aanleiding geeft tot mentale vermoeidheid tijdens de dag, het gebrek aan efficiĆ«nt werken en meer stress. Regelmatige beoefening van de Transcendente Meditatie-programma kan verminderen deze achterstand van vermoeidheid en slaaptekort-en ook zorgen voor diepere, meer rustgevende slaap ‘s nachts. De meeste mensen richten zich beter op hun werk als ze minder vermoeid.

Soms voel ik me zo gestrest over het werk en het opvoeden van mijn familie dat ik niet kan helder denken, en ik maak beslissingen die ik later spijt van. Hoe kan het toevoegen van een ding om mijn dag mij helpen?

Dr. Clark:Het toevoegen van de Transcendente Meditatie techniek om de dag wordt het toevoegen van meer samenhang, meer gerichtheid, meer creativiteit en vindingrijkheid. Regelmatige beoefening van TM brengt resolutie van stress en vermoeidheid in de fysiologie. Volgens het onderzoek, de praktijk van de TM-techniek leidt tot meer efficiƫntie op het werk. Veel mensen die beginnen met het beoefenen Transcendente Meditatie vinden dat het verhogen van hun familie is meer vocht, en dat dit de oplossing die ze op zoek waren naar.

Ik ben een beetje dromerig en onpraktisch, mijn vrienden noemen me Spacey. Zal niet het beoefenen van Transcendente Meditatie gewoon verhogen deze tendens om te dagdromen en niet focussen op de dingen bij de hand?

Dr. Clark:Nee. Uit onderzoek blijkt dat de praktijk van de Transcendente Meditatie techniek de mogelijkheid om zowel creatief en gericht versterkt.

Soms hebben mensen artistiek, creatief, brede visie, en die capaciteiten kan ze dromerig lijken. Onderzoek toont aan dat hij Transcendente Meditatie techniek niet alleen zal verbeteren de creatieve vermogens, maar ook het verbeteren van de gerichte, probleemoplossende aspecten van de geest. De TM-techniek verlevendigt de hele hersenen, met inbegrip van de zogenaamde bestuurlijke centra van de hersenen, waardoor een te worden zowel creatiever en praktisch productief.