Hoeveel kost het?

Hoewel er opstartkosten zijn op korte termijn hoeft het op lange termijn helemaal niets te kosten om Transcendente Meditatie als deel van het onderwijs systeem in te voeren, integendeel, men gaat geld uitsparen.

Transcendente Meditatie te leren als privé persoon heeft een zekere kostprijs, omdat er veel persoonlijke begeleiding aan te pas komt om te verzekeren dat de techniek correct beoefend wordt. Voor meer info over de TM cursus en de kosten die eraan verbonden zijn ga naar TM cursus op de offciële website.

Als we spreken over projecten waar de volledige school de TM techniek gaat leren moeten alleen de salaris kosten voor de leraar betaald worden. Voor het eerste scholenproject in België kan mogelijk de David Lynch Foundation deze kosten gedeeltelijk of geheel sponsoren. Men moet ongeveer 1 TM leraar per 200 scholieren rekenen.

Op lange termijn is het echter de bedoeling dat leerkrachten van een bepaalde school zelf de opleiding gaan volgen om TM leraar te worden. Zij kunnen de studenten dan begeleiden in hun TM beoefening terwijl ze gewoon in hun functie als leerkracht of begeleide betaald worden, zodat er geen extra kosten meer zijn. In scholen waar TM reeds is ingevoerd als deel van het curriculum heeft men zelfs gemerkt dat de totale kosten omlaag gaan, omdat er minder probleemgevallen zijn die speciale begeleiding vragen en veel minder leraren op ziekteverlof gaan vanwege teveel stress in hun job.