Directeur van meest succesvolle school
ter wereld komt naar België

Gratis presentaties van Dr. Ashley Deans, pionier van het stressvrije scholen programma, over hoe zijn onderwijssysteem ook in België kan gebruikt worden: 17 tot 28 februari 2014, te Antwerpen, Gent, Brussel, Leuven, Hasselt, Brugge, Oostende, Genk, Kortrijk, Mechelen en Turnhout.

Let op! Het aantal plaatsen is beperkt. Reserveer uw plaats via het formulier onderaan de pagina.

Het moet je als schooldirecteur maar overkomen om de kinderen van je school vier keer de wereldkampioen-schappen in “creative problem solving” te zien winnen, Oprah Winfrey op bezoek te krijgen om een documentaire te maken over je school, en aan de basis te liggen van een nieuw systeem van onderwijs dat wereldwijd een revolutie aan het creëren is.

Het stressvrijescholen onderwijssysteem dat in Dr. Ashley Deans’ school werd ontwikkeld wordt intussen al gebruikt in meer dan 700 scholen rond de wereld. En dit is nog maar het begin. In de V.S. alleen al staan er meer dan 1000 scholen op de wachtlijst om het in te voeren, de regering van Engeland ondersteunt het, de regering van Mexico is bezig met de invoering ervan in 250 scholen, en de regering van Brazilië heeft beslist om het een standaarddeel van het hele schoolsysteem te maken, voor 48.000 publieke scholen en 40 miljoen kinderen.

Ook bedrijven zoals Microsoft en vele beroemdheden ondersteunen intussen Dr. Deans’ onderwijssysteem, waaronder David Lynch, Paul McCartney, Katy Perry, Hugh Jackman, Clint Eastwood, George Lucas, Jerry Seinfeld, en Dr. Oz.

Dr. Deans’ geheim? Transcenderen: Een unieke, volledig natuurlijke bewustzijnstoestand die samengaat met een diepe rust, waardoor het lichaam zelfs de diepste spanningen kan “ont-spannen” en een volledige hersenontwikkeling. Deze techniek om deze toestand te bereiken, Transcendente Meditatie (TM) wordt nogal eens verward met andere vormen van meditatie, maar staat er eigenlijk helemaal los van. Het is een niet-religieuze volledig natuurlijke en moeiteloze techniek die, met de juiste professionele begeleiding, eenvoudig te leren is en aangenaam is om te beoefenen, ook door kinderen. Twee keer 15 minuten per dag blijkt voldoende te zijn om de effecten te creëren.

Hier is een mooie video over de implementatie van Dr. Deans’ project in San Francisco. De directeur van deze school vertelt hoe hij op heel wat tegenwind en onbegrip stuitte in het begin, maar dat zijn doorzettingsvermogen uiteindelijk toch beloond werd. In 2008, nadat hij het systeem had ingevoerd, mocht hij de onderscheiding van “schooldirecteur van het jaar” ontvangen van President Bush. Na een gronding wetenschappelijk onderzoek die de effecten bevestigden wil het onderwijs ministerie nu TM in het scholensysteem van heel de regio van San Francisco invoeren.

Dr. Deans zal tijdens zijn presentatie meer uitleg geven over hoe deze techniek juist werkt, en hoe ze ook in het Belgische onderwijssysteem kan gebruikt worden. Dit kan mogelijks zelfs volledig gratis voor een eerste pilootschool in België, dankzij sponsoring via de David Lynch Foundation.

“The kids love it—kids in the West Bank love it, kids in Brazil love it….

I think this [TM in schools] is what people need. They don’t need high minded talk, they need results.”

Paul McCartney

De lezing van Dr. Ashley Deans is gratis, maar een kleine bijdrage om de kosten van zalen enz. te kunnen dekken wordt serieus geapprecieerd (vrijwillig, niet verplicht). De Lezing duurt ongeveer anderhalf uur.

Indien de data van deze lezingen u niet passen, kan u ook steeds een TM infolezing bijwonen in één van de TM centra. Ook deze zijn gratis en vrijblijvend.