Waarom TM?

Omdat het werkt. Echte stressvrije scholen creëren vereist de ervaring van transcenderen. Volgens de laatste 40 jaar onderzoek is de TM techniek de meest efficiënte methode om deze toestand de bereiken.

Heel wat mensen vinden het moeilijk te geloven dat twee keer 10 minuten “meditatie” zo’n groot verschil kan maken. Dit is omdat men de ervaring van transcenderen nog steeds verwart met gewone relaxatie, en men de Transcendente Meditatie techniek nog steeds verwart met andere vormen van meditatie, terwijl het er eigenlijk niets mee te maken heeft.

Op deze site kan u ontdekken dat het de ervaring van transcenderen is die juist alle effecten creëert die zo spectaculair zijn, zoals het neutraliseren van zelfs onze allerdiepste stressen of de ontwikkeling van ons volledige hersenpotentieel. Gewone relaxatie heeft deze effecten helemaal niet. Zie 8 feiten die u moet weten over transcenderen en de TM techniek.

De Transcendente Meditatie techniek is gewoon een herontdekking van de volledig natuurlijke methode om terug tot die ervaring te komen. De volledig moeiteloze en natuurlijke manier is de enige manier om te transcenderen, want elke vorm van controleren van de geest (wat men doet bij zo goed als alle andere meditatietechnieken vandaag) houdt de geest juist tegen. De mensheid is de ervaring van transcenderen kwijtgeraakt omdat men meditatie eigenlijk verkeerd is gaan interpreteren. Elk vergelijkend onderzoek dat ooit gedaan is heeft aangetoond dat TM vele malen effectiever is dan eenderwelke andere meditatie techniek om stress te verminderen, het volledige hersenpotentieel te ontwikkelen of gezondheid te verbeteren.

En het volledig natuurlijk proces van TM is niet alleen veel effectiever, het is ook veel gemakkelijker om te leren, en veel aangenamer om te beoefenen. Iedereen die kan denken kan TM leren, ook kinderen. Zelfs kinderen met ADHD, die men normaal gezien zeer moeilijk 10 minuten zou kunnen laten stilzitten, kunnen deze techniek gemakkelijk beoefenen, omdat het geen concentratie vereist. Ze worden gewoon vanzelf rustiger, op een spontane, natuurlijke wijze.

Dus: het is de ervaring van transcenderen die echte stressvrije scholen kan creëren. De Transcendente Meditatie techniek is gewoon een eenvoudige maar effectieve methode om die ervaring te bereiken.